Home » Murder Mystery

Murder in Salem

13 juni 1692. Het is een regenachtige dag in het dorp Salem. De sfeer is ver te zoeken. Maandenlang werden verschillende mensen beschuldigd van tovenarij, ze werden uitgemaakt voor heksen en heksenmeesters. De gevangenissen in zowel het dorp als omstreken raakten overvol. Niemand vertrouwt elkaar meer, elk moment kon je zomaar een beschuldiging naar je hoofd gegooid krijgen van je buren of zelfs van je eigen familie. 

Langzaam komt de zon op, het geluid van de vogels wordt overstemd door de harde regen. Gehuld in de kap van zijn mantel loopt de gouverneur over het dorpsplein. In de verte ziet hij iets liggen, maar door de regen kan hij niet goed zien wat het is. Nieuwsgierig loopt hij erop af, maar dat had hij misschien niet moeten doen. Het is een lijk. 

Paul Hill, hun geliefde dorpsgek, is vermoord. Zijn ledematen liggen in abnormale hoeken rond zijn lijf. Zijn hemd is gehavend, er ligt een verdunde plas bloed om hem heen. Wanneer de gouverneur beter kijkt, ziet hij dat de man 13 keer gestoken is. En dat op 13 juni… Er loopt een rilling over zijn rug. Dit moet gedaan zijn door een aanhanger van de duivel, een van die heksen. Wie zou er anders zo’n vervloekt getal uitkiezen?

Het dorp wordt bijeengeroepen, de dader bevindt zich onder een van hen. Het wordt tijd dat dit tot op de bodem uitgezocht wordt… De brandstapel wordt al opgebouwd…

 

Murder Mystery: Murder in Salem
Tijdsduur: 90 - 180 minuten
Groepsgrootte: 4-6 personen
Moeilijkheidsgraad:     ★  ☆  ☆ 
Prijs: vanaf 15,- (15 euro bij 4 personen, + 2,50 per persoon extra)
Verzendtijd: maximaal 2 werkdagen

 

Murder Mystery is een spel vol leugens, argwaan en bedrog. Kunnen jullie de moordenaar ontmaskeren? Kan de moordenaar ongezien wegkomen? Misschien ben je zelf wel de moordenaar... Door middel van verschillende rondes, veel vragen en leugens kunnen jullie je met de hele groep een avond vermaken. In dit spel heeft iedere speler zijn eigen rol, verplaats je in je personage en ontrafel het mysterie. 

 

Enkele belangrijke punten voor online spelen:

  • Zorg ervoor dat je met zijn allen samen kan communiceren (skype, zoom, etc);
  • Voor elke speler is het handig om aantekeningen te kunnen maken.

 

Enkele belangrijke punten voor offline spelen: 

  • Zorg ervoor dat je met zijn allen bij elkaar kan zitten, maar dat er ook een aparte ruimte is om 1-op-1 gesprekken te kunnen houden;
  • Zorg ervoor dat elke speler toegang heeft tot zijn/haar mail;
  • Voor elke speler is het handig om aantekeningen te kunnen maken. 

 

Let op: Murder in Salem wordt per mail verstuurd, elke deelnemer krijgt een e-mail met de benodigde documenten. Vul dus voor elke speler apart een e-mailadres in. Alle documenten zullen binnen twee werkdagen verstuurd worden.