Home » Veelgestelde vragen

ALGEMEEN

Wat voor spellen verkopen jullie?

Wij verkopen digitale, innovatieve spellen. Onze spellen zijn grotendeels gericht op het oplossen van mysteries (hoe zouden we toch aan onze naam komen..?). Momenteel hebben we Escape Dreams en Murder Mystery: Murder in Salem in ons assortiment, maar we blijven altijd nadenken over nieuwe spellen.

 

Kan ik annuleren/retourneren?

Escape Dreams: je kan tot 24 uur voor aanvang van je tijdslot kosteloos annuleren. Daarna betaal je het volledige bedrag. Stuur voor annuleringen even een mailtje naar info@mysterygames.nl. Murder Mystery kan niet geretourneerd worden na het verzenden van de mailtjes.

Het Escape Boek kan geretourneerd worden. Na ontvangst van het Escape Boek heeft u 14 dagen om het product terug te sturen. Het retouradres staat op de verzendlabel van het pakket. Mocht u het product willen retourneren, stuur dan een mail naar info@mysterygames.nl. Zodra bij ons bekend is dat u het product wilt retourneren, zal het volledige bedrag (prijs van het product en de verzendkosten) teruggestort worden op de rekening waarmee betaald is. De verzendkosten van de retournering zijn op eigen kosten van de consument. 

 

ESCAPE DREAMS/HACKING HIJACK

Wat is een whatsapp-escaperoom?
Een whatsapp-escaperoom is een escaperoom die je vanuit je eigen huis kan spelen, je team hoeft hiervoor niet eens in dezelfde ruimte te zitten! In principe zou je dit spel dus zelfs kunnen spelen met bijvoorbeeld vrienden die in Nieuw-Zeeland wonen. Je maakt een whatsapp-groep aan met je team en voegt 5 minuten voor aanvang van het spel het telefoonnummer van de host toe aan deze groep (het telefoonnummer krijg je van tevoren per mail). Net zoals in een echte escaperoom zal de host het verhaal aan jullie inleiden en ervoor zorgen dat jullie aan de slag kunnen. Af en toe laten jullie in de whatsapp-groep weten wat jullie hebben opgelost en waar jullie mee bezig zijn, zodat de host jullie verder op weg kan helpen en eventueel een hint kan geven. Hoe dat precies gaat met de puzzels kunnen we natuurlijk niet verklappen, maar je zal hiervoor verschillende platforms moeten gebruiken. Ook bij onze online escaperooms heb je een tijd waarbinnen je de zaak opgelost moet hebben. Dit is per spel verschillend. 

 

Is het net zo leuk als een echte escaperoom?
De ervaring van een echte escaperoom kunnen we natuurlijk niet aanbieden via whatsapp, immers zit je gewoon in je eigen huis en waarschijnlijk zou je het niet zo op prijs stellen als wij even langskomen om je woonkamer te verbouwen. Dit is natuurlijk ook te merken in het prijsverschil. Het verhaal is aangepast op een thuissituatie, waardoor je alsnog goed in het verhaal kan komen. Het is in principe niet echt te vergelijken met een echte escaperoom, maar alsnog leuk om te doen!

 

Wat is dan het voordeel van een online escaperoom?
Zoals eerder gezegd hoef je niet met de hele groep in één ruimte te zijn. Heel handig in het geval van quarantaine, maar ook als je ver van elkaar woont. 

 

Kan ik met meer mensen de escaperoom spelen?
Dit is in principe mogelijk, maar het maakt de ervaring wel een stuk minder leuk. Met meer dan vier personen heb je al snel het probleem dat iemand niets te doen heeft. 

 

Wat gebeurt er met onze telefoonnummers na afloop van het spel?
Helemaal niets! De host zal jullie telefoonnummers niet opslaan en zal na afloop van het spel de whatsapp-groep verlaten, deze gegevens zullen dus niet bewaard worden.

 

Is het een vereiste om gelijktijdig met mijn team te (video)bellen?
Het is geen vereiste om dit te doen, maar wel sterk aan te raden. Samenwerken gaat een stuk makkelijker als je elkaar kan zien en horen, in plaats van berichtjes naar elkaar te sturen. Dit is natuurlijk niet van toepassing als je bij elkaar kan komen. 

 

Moet ik altijd een whatsapp-groep aanmaken?

Als je in je eentje speelt hoef je natuurlijk geen whatsapp-groep aan te maken, als je met meerdere mensen speelt is dit wel een vereiste. 

 

Wanneer krijg ik mijn eindfoto binnen? (Alleen Escape Dreams)

Na 90 minuten krijg je de optie om een foto door te sturen. Wij zullen deze foto in een mooi Escape Dreams kader zetten en dan krijg je deze zo snel mogelijk per mail toegestuurd.  Heb je na vijf werkdagen nog niets ontvangen? Stuur dan even een mailtje naar info@mysterygames.nl 

 

MURDER MYSTERY

Kan je het spel vaker spelen?

Ja! Je kan het spel vaker spelen. Het spel is natuurlijk afhankelijk van de spelers, dus we raden wel aan het spel met een andere groep te spelen. Ook is het leuker om het spel met een ander aantal personen te spelen, aangezien je dan weer opnieuw op zoek kan naar de moordenaar.

 

Is het spel geschikt voor kinderfeestjes?

Het spel kan gespeeld worden door kinderen, maar hou er rekening mee dat het spel wel gaat om een moord en gewelddadige beschrijvingen kunnen bevatten. Ondertussen gaan wij nadenken over een kinderversie van Murder Mystery ;).

 

Waar zijn de e-mailadressen voor nodig?

De documenten die nodig zijn voor Murder in Salem worden per mail gestuurd. Elke speler krijgt zijn/haar benodigde documenten persoonlijk toegestuurd. Hou deze ook vooral voor jezelf.

 

Wat gebeurt er met de e-mailadressen na het spel?

We gebruiken je e-mailadres alleen voor het versturen van de documenten. Hierna worden de e-mailadressen niet opgeslagen.

 

Wat moet ik doen als ik geen mail heb ontvangen?

Mocht je geen email in je inbox hebben staan, kijk dan ook even in de spam folder. Mocht ook hier de mail niet in staan, stuur dan even een berichtje op de site of bel.